About

// KRVN? //

Enkele geëngageerde vrienden hebben de handen in elkaar geslagen om jaarlijks een platform te bieden aan creatief talent. Geboren en getogen in de heimat Roeselare, zelf dus een streekproduct, zijn zij vastbesloten het landschap in te kleuren met een flinke portie creativiteit. Talent in hoofdzaak van eigen bodem, de eigen kweek zeg maar, alsook deze van de ruimere regio. Om enigszins vaste grond onder de voeten te krijgen en de organisatie verder uit te bouwen werd in 2014 de vzw De Karavan, kortweg KRVN , opgericht. In KRVN zit karavaan, een groep rondzwervende creatievelingen, een tijdelijke woonst voor permanent talent.

// WAT? //

Vzw De Karavan organiseert jaarlijks een beurs in Roeselare voor creatievelingen van diverse pluimage. Hierbij wordt er telkens naar gestreefd om een ideale mix te brengen van innovatieve lokale kunstenaars, designers of ambachtslieden en bovenlokaal talent, al dan niet met wat meer kilometers op de teller en dikwijls terug te vinden in de grotere steden van het land. De bewandelde paden zijn vaak deze van de fotografie, design en kunst, maar ook culinaire fantasieën, creatieve knutselarij of gewoon duurzame of andere maatschappelijke trends komen aan bod.

// WAAR? //

De locatie van de beurs is telkens eenmalig en uniek. De panden waarin ‘De Karavan’ tijdelijk zijn intrek neemt zijn niet meer in gebruik en wachten nog ongeduldig op hun herbestemming. Leegstaande bedrijfsgebouwen zijn dus een perfecte gastheer. De beurs wordt ook altijd opgefleurd met een “extra”, een surplus aan het beursgebeuren. Dit kan zijn de inkleding van de ruimte op zich, een origineel barconcept, een modeshow, kortom alles wat inspireert.